Valeron

Valeron

valeron3Een moderne hengst van wereld niveau!
Valeron had een uitstraling met veel bloed, hij beschikte over een onbegrenst vermogen en een perfecte bascule op de sprong. Tijdens zijn 70 dagen test behaalde hij de hoogste punten in springaanleg, techniek en vermogen. De eerste nakomelingen van Valeron zijn chique en langbenig en beschikken over veel elasticiteit. Hij brengt duidelijk verbetering in het type.

Vaderlijn Valeron:
Met Vigo D 'Arsouilles en Camano combineert Valeron de genen van de voormalige en huidige wereldkampioen. Met de Belgische ruiter Philippe Le Jeune werd Vigo D 'Arsouilles wereldkampioen tijdens de wereldkampioenschappen in Kentucky (2010). Vanwege de goede sportresultaten is Vigo D 'Arsouilles door het BWP tot ambassadeur verkozen. De vader van Vigo D 'Arsouilles, Nabab de Reve, zorgde niet alleen voor internationaal presterende nakomelingen, maar was ook onder Phillipe Le Jeune internationaal zeer succesvol in de sport. Nabab de Reve is weer een zoon van Quidam de Revel die op zijn beurt weer veel goede internationaal presterende nakomelingen heeft gebracht. Vigo D'Arsouilles brengt via moederszijde de beste franse springgenen mee via de Ibrahim zoon, Fleuri Du Manior en de 3/4 volbloed Childebert.

Moederlijn Valeron
Ook de moederlijn van Valeron brengt de beste genen bij elkaar. Zo is de grootvader van Valeron Cumano een zoon van Cassini I uit een moeder van Landgraf I. Cumano wist onder Jos Lansink de wereldkampioenschappen van 2006 in Aachen op zijn naam te schrijven. Zowel Cumano als Vigo D 'Arsouilles zijn door hun goede springkwaliteiten zeer sporadisch ingezet, wat deze combinatie die Valeron draagt, nog waardevoller maakt. Verderop in de moederlijn vinden we de hengst Mytens xx die als één van de weinige volbloeden ingezet is voor de Holsteiner fokkerij. Hij zorgt voor dat beetje extra bloed dat een modern sportpaard nodig heeft. Als overgrootmoeder van Valeron vinden we een internationaal springpaard genaamd Zamira v. Ramiro.

Informatie Valeron


klik op bovenstaande link

valeron-5
Stamboek: PROK - voldoet aan alle eisen van het KWPN. GGK - Oldenburg, OS-int, Westfalen, Rheinland, Süddeutsche Verbände.
Stokmaat: 1.69 m
Kleur: Vos
Naam: Valeron
Geboortejaar: 2007
Per Rietje: €1750